пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Морозильні скрині: види та використання

Морозильные лари Морозильні скрині застосовуються для продажу заморожених продуктів у торгових залах підприємств харчування та магазинах, а також для їх зберігання у кафе, барах та ресторанах. Вони дешевші і часто економніші за професійні морозильні шафи і дозволяють зберігати великогабаритні продукти.

Переваги

Морозильні скрині служать для тих же цілей як і професійні морозильні шафи, але коштують дешевше. Крім того, вони витрачають менше енергії завдяки горизонтальній конструкції. Холодне повітря важче за теплу, тому воно «виливається» з морозильної шафи при відкриванні дверей, розташованих вертикально. Камера морозильного скриньки розташована горизонтально, її краї знаходяться на одному рівні і це оберігає холодне повітря всередині коли дах скрині відкрито.

Крім того, в камері скриньки можна зберігати продукти різних розмірів і форм - цьому не заважають полиці з вузькими проміжками.

Морозильна скриня можна розмістити в будь-якому місці – не тільки на кухні, а й у будь-якому господарському приміщенні або навіть зовні будівлі, у господарському дворі. Цим часто користуються кафе та ресторани з обмеженою площею. Морозильні скрині здатні довго зберігати температуру при відключенні живлення, що гарантує збереження продуктів при перебоях з електропостачанням.

Характеристики

Основними технічними характеристиками, які слід враховувати при підборі морозильного скриньки, є об'єм, кліматичний клас та кількість морозильних камер.

Професійні морозильні скрині, як правило, мають об'єм до 700 літрів. Ларі більшого обсягу з кількома відділеннями випускають компанії Silfer , Juka та Byfal .

Морозильна скриня в торговому залі

ларі

Для демонстрації та продажу продуктів у магазинах, торгових залах ресторанів та вуличних точках використовуються морозильні скрині з прозорою кришкою , яка дозволяє покупцеві бачити продукти. Бувають скрині з опуклим склом або з прямим склом . У скринях з похилою і опуклою кришкою продукти краще видно, але такі скрині мають менший обсяг при тій же займаній площі, якщо порівнювати з скринями з плоскою кришкою. Прозора кришка дозволяє демонструвати продукти. Покупцеві легше самостійно вибрати саме те, що йому сподобалося. Це набагато комфортніше, ніж пояснювати продавцеві, чого ви хочете.

Скриню легко встановити як у залі так і на вулиці, вони потребують лише підключення електроживлення. Колеса дозволяють перемістити скриню при необхідності.

Морозильна скриня на кухні ресторану

Для зберігання продуктів слід використовувати морозильні скрині з глухою кришкою – вони дешевші і економніші. Ларі великого об'єму часто мають розсувну кришку, невеликого об'єму - орну. Крім того, морозильні скрині дозволяють заощадити на оптових закупівлях більшої кількості продуктів, що особливо важливо для ресторанів з різноманітним та екзотичним меню. У скринях чудово зберігаються свіжі фрукти та овочі, закуплені в сезон урожаю, коли ціни на них нижчі.

Для продуктів, які не можна зберігати разом - наприклад, м'ясо та риби, - ми радимо Вам купити скриню з кількома відділеннями. У деяких моделей їх кількість сягає чотирьох. Така скриня дасть можливість час від часу змінювати страви в меню без необхідності закупівлі нових продуктів.

У деяких скриньок спеціальне покриття кришки (харчова нержавіюча сталь) дозволяє використовувати її як робочу поверхню. Така скриня економить не тільки гроші на покупку та холодне зберігання, а й робочу площу – адже її можна використати замість столу.

Бренди

Бренди скриньок можна класифікувати за надійністю, яка залежить від рівня виробництва в тій чи іншій компанії. Як правило, дорогі та якісні ларі Liebherr та Silfer у нас пакують супермаркети та ресторани преміум-сегменту. Середньоцінові скрині Derby , Tefcold , UGUR , Juka, CRYSTAL SA , Eksi , використовуються не тільки в супермаркетах, але і для вуличної торгівлі, а також у недорогих кафе, барах та ресторанах.

До найдешевшого сегменту відносяться скрині SEGFROST .

Табл. Морозильні скрині різних цінових категорій, рекомендовані компанією «Система-4» для різних цілей.

Обсяг призначення

Торгівля (прозора кришка)

Зберігання (глуха кришка)

Випукло скло

Пряме скло

Економ-сегмент

До 200

Ugur UDD 200 SCEB

Ugur UDD 200 SC
Byfal ARO-200/1

SEGFROST BD 108 WH , Scan SB106
SEGFROST BD 178 WH , Scan SB105

201-500

Juka M200S , Juka M300S , Scan SD400

Inter-200 , Inter-300

Scan SB450

Понад 500

-

Scan SD550

Scan SB550

Середньоціновий сегмент

До 200

Tefcold IC100SCEB

Tefcold IC100SCE
Tefcold IC100SC

-

201-500

Tefcold IC400SCEB

Tefcold IC400SCE , Tefcold IC400SC ,
Tefcold IC500SCE , Tefcold IC500SC ,
Tefcold IC700SC

Tefcold FR505S
Tefcold CF500 , Tefcold CF500S

Понад 500

-

-

Tefcold FR605S , CF700S

Преміум-сегмент

До 200

-

-

-

201-500

Liebherr GTI 5003
Liebherr GTI 4303

Liebherr GTE 4302 , Liebherr GTE 3702
Liebherr GTE 3002

Liebherr GTE 4300 , Liebherr GTE 5000
Liebherr GTL 4905

Понад 500

Elcold CX 61

Liebherr GTE 5002 , Elcold CSG 61

Elcold EL 53

Ларі для дому

Для тривалого зберігання домашніх консервів та інших продуктів будинку зазвичай використовуються невеликі – до 300 літрів – скрині, які розміщують у підсобних приміщеннях будинку. Ларі для дому роблять деякі з виробників професійного обладнання - наприклад, Liebherr, а також виробники побутової техніки - Bosch, Gorenje та інші. Ми рекомендуємо для будинку купувати скриню шириною не більше 75 сантиметрів, щоб її можна було пронести у двері (ширина 80). Наприклад, ми можемо запропонувати скрині Tefcold FR 505 , Tefcold FR 605 , Tefcold FR205S , Tefcold FR605S та інші.

Медичні ларі (лабораторні)

Морозильні ларі для медицини, або, як їх ще називають, лабораторні ларі, здатні підтримувати температуру в діапазоні від -5 до -85 градусів. Низькі температури потрібні для зберігання медичних препаратів, плазми крові та ін. Їх використовують також для випробування деяких матеріалів на морозостійкість.

Огляд підготовлений співробітниками компанії "Система 4"