пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Одноразовий посуд для кейтерингу

Одноразовий посуд для кейтерингу

  Одноразовий посуд використовується для подачі страв у багатьох фастфудах, точках швидкого харчування та для кейтерингу – організації виїзних заходів, у т.ч. пікніків, бенкетів на природі та ін. для кави та чаю.

Якщо з тих чи інших причин для обслуговування не може використовуватися багаторазовий посуд з порцеляни або інших матеріалів, можна застосовувати посуд із пластику, паперу, пінопласту та навіть біопластику. Останнє, втім, практично не зустрічається в наших умовах – як правило, в Україні для швидкого обслуговування та кейтерингу використовується паперовий або пластиковий одноразовий посуд. Розглянемо переваги та недоліки обох матеріалів.

Посуд для кейтерингу з пінополістиролу

Пінополістирол легкий, міцний та довговічний мателіал. Ламінований пінополістирол забезпечує додаткову довговічність, міцність і стійкість до порізів. Посуд із пінополістеролу ідеально підходить для бутербродів барбекю або важкої пасти. Посуд з неламінованого пінополістиролу має гарне співвідношення ціни та легкого використання, наприклад, для салатів або легкими закусками. Недоліком пінополістиролу є його неекологічність – такий посуд не розкладається.

Плюси

Прекрасні теплоізолюючі якості

Порізостійкий та неабсорбуючий матеріал

Міцніше посуду з паперу

Мінуси

Не розкладається

Не призначений для багаторазового використання

Не рекомендується для використання в мікрохвильовій печі

Пластиковий одноразовий посуд

Пластиковий посуд є найпоширенішим з одноразового посуду. Міцні, неабсорбуючі та порізостійкі тарілки легко витримують страви з жирної їжі і навіть рідини, не згинаючись і не протікаючи. Пластик має глянсове покриття і виглядає краще ніж папір або пінополістерол, тому одноразовий посуд із пластику ідеально підходить для пунктів меню, що вимагають більш стильного вигляду.

Плюси

Низька вартість

Порізостійкий та неабсорбуючий посуд

Міцніше ніж посуд з паперу чи пінопласту

Мінуси

Як правило, дорожче, ніж папір чи пінопласт

Не розкладається так швидко та безпечно, як вироби з паперу

Паперовий посуд (картонний посуд)

Точніше, це одноразовий посуд із картону. Паперовий одноразовий посуд вважається більш екологічним, хоча коштує він дорожче за пластиковий.

Оскільки картон краще зберігає форму при стисканні рукою, то такі стаканчики частіше використовуються в дорожчих точках швидкого харчування, а також на гірськолижних курортах – картонний стаканчик простіше тримати рукою у лижній рукавичці.

Слід зазначити, що паперовий посуд з'явився в нашій країні нещодавно - ще зовсім недавно в дешевий пластик наливали скрізь за рідкісними винятками на кшталт ресторанів McDonald's. А ще раніше, коли ще не було McDonald's, вендінгу, сіток та фастфуду, були клеєні паперові стаканчики «радянського» типу, які потрібно було вкладати один в інший, інакше текли і розвалювалися. Але вони вже давно канули в Лету і вже ніхто не пам'ятає навіть як і коли вони зникли з наших кіосків.

Якщо ви збираєтеся купити одноразовий посуд з паперу, слід враховувати ряд особливостей, що впливають на якість і вартість посуду. Насамперед, паперовий посуд може мати покриття. Паперовий посуд з покриттям значно дорожчий, має велику щільність і жорсткість і ідеально підходить для щільних страв, таких як макарони, м'ясо і важкі соуси.

Покриті оберігає посуд від поглинання жиру, усуваючи можливість того, що тарілки залишать жирні плями на стільниці або, що ще гірше, на колінах у відвідувача.

Посуд із картону без покриття призначений для легких продуктів, таких як салат або бутерброди.

Крім того, вона дешевша і легше переробляється і розкладається, будучи викинутою, ніж паперовий посуд з покриттям.

Якість одноразових стаканчиків залежить від картону, з якого їх виготовляють. Найякісніший картон виготовляють у Фінляндії, основним виробником є ​​компанія Stora Enso. Менш якісний картон роблять у Китаї, Росії та Індії.

Плюси

Тонка, вимагає менше місця, ніж одноразовий посуд із пластику або пінополістиролу

Може розігріватися у мікрохвильовій печі

Без покриття Папір є біологічно та компостування

Мінуси

Вища, порівняно з пластиком, вартість

Паперові тарілки без покриття можуть прогинатися під вагою важкої їжі

Паперові тарілки та стаканчики без покриття можуть поглинати та пропускати жир чи вологу їжі