пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Вакуумне обладнання Euromatic. Космічний вакуум для земних продуктів! Фабрикам-кухням присвячується!

Як скоротити втрати сировини? Це питання намагаються вирішувати на виробництвах по-різному: заморожують, піддають тепловій обробці, консервують та ін. Найпередовіші виробники вакуумують!

Вакуумне обладнання.

Чим же такий хороший вакуум?

  1. він не дає розвиватися мікрофлорі, що псує продукт
  2. продовжує термін придатності продукту вдвічі, а разі використання
  3. модифікованого газового середовища - та на більшу кількість часу;
  4. дозволяє порціонувати продукт і використовувати його за необхідності, тобто. дає можливість заготовляти продукти про запас;
  5. вакуумований продукт займає менше місця, що дозволяє скоротити площі його зберігання.


Отже, що пропонує ринок вакуумного обладнання:

  • безкамерні;
  • камерні;
  • обладнання для зварювання в лоток;
  • обладнання для вакуумування гастроємностей;
  • вакуум-термоформувальні пакувальні лінії.

Вакуумне обладнання компанії Euromatic

Цю статтю ми присвячуємо вакуумному обладнанню від компанії Euromatic (Італія), асортимент якої ідеально вписується в технологічні ланцюжки, які працюють у рамках форматів фабрик-кухонь.

Трохи про компанію

Компанія Euromatic (Італія) була заснована в 1996 році і швидко зарекомендувала себе серед виробників вакуумного обладнання завдяки найширшому асортименту машин, який постійно оновлювався та вдосконалюється, реагуючи на будь-які потреби ринку.
Euromatic - це безкамерне та камерне вакуумне обладнання, як економ-класу, так і професійне, трейсилери зварювання в лоток, а також обладнання для вакуумування гастроємностей.

Принципи покладені в основу роботи компанії:

  • інноваційні технології;
  • високоякісне виробництво;
  • конкурентоспроможність.

Компанія має представництва у багатьох країнах світу, що дозволяє гарантувати постійну та надійну допомогу клієнтам.

Безкамерні вакуумні пакувальники Euromatic.

Безкамерні вакуумні пакувальники можна використовувати для пакування сухих продуктів, таких як копчена ковбаса, нежирний сир та ін. На відміну від інших виробників, Euromatic ділить ці машини на напівпрофесійні та професійні. Причому перші можна віднести до економ-варіанту, оскільки відсутність деяких функцій значно здешевлює ці моделі. Головна відмінність двох серій – це початок циклу роботи: у професійних моделей цикл починається із закриття кришки, а у напівпрофесійних – з натискання кнопки оператором. Моделі в ряду відрізняються довжиною шва від 320мм/350мм (напівпрофесійні/професійні) до 550мм/500мм (напівпрофесійні/професійні). Можливе регулювання часу зварювання та вакуумування, є 10 програм (професійні), у моделі COMPAT – потужний масляний вакуумний насос, що дозволяє працювати до 24 годин на добу!

Вакуумні пакувальники камерного типу Euromatic.

Вакуумні пакувальники камерного типу дозволяють упаковувати ширшу гаму продуктів, у тому числі і продукт, що містить вологу, що звичайно позначається на вартості: натуральні м'ясні та рибні напівфабрикати, овочі, фрукти, готові страви та ін. Компанія Euromatic (Італія) випускає машини настільні та підлогові. Камерні моделі, також як і безкамерні, можна поділити на напівпрофесійні (серії EV та SYSTEM), професійні (настільні POCKET, JUNIOR, MIDY, BASIC, MIXER, MIXER 50, MIXER DUO та підлогові MIXER/L, MASTER, MASTER-2, MAGNU , MAJOR, MAXI, SUPER, а також двокамерна HYPER) та багатофункціональні.

Для всіх вакуумних машин камерного типу характерно:

  1. манометр контролю рівня вакуума;
  2. можливість створення вакууму до 99,9%;
  3. поглиблення дна для пакування продукції великого обсягу;
  4. вставки для зменшення обсягу камери – у комплекті (2 штуки);
  5. регулювання часу вакуумування та запайки;
  6. кнопка екстреної зупинки;
  7. одинарний шов шириною 5 мм
  8. тримач кришки – у комплекті;
  9. знімна зварювальна планка із кріпленням тефлонової стрічки.

У професійних моделях передбачаються такі функції: STEPVAC – для пакування продукції з рідиною (зупинка циклу на кілька секунд для запобігання кипінню); EXTRAVAC – для вакуумування шматкових продуктів (тиск після вакуумування утримується низьким додатковим часом, щоб вийшло все повітря); RAPIDSEAL – тільки зварювання (без вакуумування). Крім всього вищепереліченого, машину можна укомплектувати пристроєм для упаковки в модифіковане газове середовище, функцією м'якого обтиску для запобігання деформації продукту, спеціальною аспіраційною трубкою для гастроємностей, посиленим вакуумним насосом для деяких моделей, запаюванням і обрізанням.

Для довідки

Що таке модифіковане газове середовище (МГС) чи модифікована атмосфера (МА)? Це середовище, що складається із суміші газів: азоту, кисню, вуглекислого газу. До складу МА входить ще чадний газ у низьких концентраціях (0,03%), заборонений для використання в Росії! Для кожного продукту співвідношення газів індивідуальне та оптимальне для збереження всіх якісних показників!
Дивно, але кисень, спричиняючи окислювальні процеси, сприяє збереженню червоного кольору свіжого м'яса, а також перешкоджає розвитку токсичних мікроорганізмів. Вуглекислий газ, замінюючи кисень, перешкоджає розвитку аеробних мікроорганізмів, і навіть рахунок освіти вугільної кислоти-консерванта, сприяє збереженню продукту. Азот інертний газ, який заміняючи атмосферне повітря, перешкоджає розвитку бактерій, а завдяки поганій розчинності зберігає форму упаковки.

Корисною розробкою компанії є дві багатофункціональні моделі ESSENTIAL, SPRINT, що відрізняються розмірами робочої камери. Вони найбільш популярні на власних виробництвах при супермаркетах, оскільки дозволяють упаковувати і великий продукт поза камерою, і невеликий - у камері.

Для фабрик-кухонь дуже актуальна машина GASTROVAC, призначена для вакуумування гастроємностей із спеціальною кришкою. «Придбавши цю машинку, ми не вірили в її ефективність, але зараз просто не уявляємо, як раніше без неї обходилися. Вакуумуємо гастроємність і зберігаємо в холодильнику, і при необхідності витрачаємо! Втрати мінімізували! Дякую менеджеру, що переконав купити!» – поділився з нами головний інженер ресторану «Річковий» Павло Крутіков.
Якщо на підприємстві планується порціювання страв, скористайтеся зварювачами лотків безвакуумними або вакуумними. І нехай вас не лякає "індивідуальність" вашого лотка, виробник виготовить матрицю (або матриці) "під Вас"! У рестораторів останнім часом великою популярністю користується модель без вакууму для пакування їжі на виніс, представлена ​​двома моделями на один та два лотки відповідно.

Коли потрібно зберегти продукт тривалий час, користуються машинами, що працюють за технологією вакуум/газ.

Чим відрізняються ці моделі від аналогів?

  1. електронна панель керування;
  2. LCD-дисплей;
  3. 10 програм;
  4. автоматичний початок циклу при закритті кришки;
  5. манометри у місцях підведення стисненого повітря та газу – у комплекті;
  6. датчик рівня вакууму у камері;
  7. вбудований ніж для обрізання плівки (не за контуром лотка).